Nemocnice Strakonice, a.s., opět uspěla v anketě NEJLEPŠÍ NEMOCNICE 2022. Obsadila druhé místo a obhájila tak svou loňskou pozici. Výsledky 17. ročníku celostátního projektu „Nemocnice ČR 2022“ vyhlásila v úterý 29. listopadu pořádající organizace HealthCare Institute o.p.s. Data pro vyhodnocení sbírala organizace od února do srpna letošního roku. Do projektu bylo zapojeno 148 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky.
V anketě je sestavován žebříček nemocnic České republiky. Hodnotí se spokojenost zaměstnanců i pacientů a také míra bezpečnosti. Vyhodnocení projektu probíhá na základě vyplněných dotazníků od pacientů i zaměstnanců nemocnic za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. V roce 2022 do tohoto průzkumu zapojilo přes 85 tisíc respondentů z celé České republiky.
Nemocnice Strakonice kromě druhého místa v celkovém žebříčku obsadila ještě jedno druhé místo mezi nefakultními nemocnicemi a to v kategorii “Nemocnice pro život“. V této kategorii se hodnotí kvalita komunikace personálu s pacienty, jeho vstřícnost a usměvavost.
„Druhé místo je pro nás vyznamenáním a známkou toho, že jsme se v péči o pacienty a v rozvoji nemocnice vydali správným směrem. Dál budeme podporovat zaměstnance ve vzdělávání, profesním růstu a osobním rozvoji a samozřejmě chceme pokračovat i v modernizaci přístrojového vybavení a budov nemocnice. Vnímám to jako ocenění práce každého jednotlivého zaměstnance nemocnice. Zároveň je pro nás druhé místo výzvou, abychom se pokusili dobýt i absolutní vrchol žebříčku, což se nám v uplynulých letech už dvakrát podařilo,“ okomentoval umístění strakonické nemocnice ředitel MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top