Jihočeské nemocnice zabodovaly v letošním celostátním průzkumu společnosti HealthCare Institute Nemocnice ČR, ve které bylo hodnoceno 154 zdravotnických zařízení z celé České republiky. Zvítězila Nemocnice České Budějovice, a.s. Na skvělém druhém místě se umístila Nemocnice Strakonice, a.s., která obhajovala prvenství z minulého roku. Projekt hodnotí kromě spokojenosti zaměstnanců, ambulantních a hospitalizovaných pacientů i kritéria finančního zdraví nemocnice.

„Jihočeské nemocnice se v hodnocení HealthCare Institute dlouhodobě umisťují na nejvyšších příčkách. V roce 2019 byla absolutním vítězem Nemocnice Strakonice, a.s. a v roce 2017 Nemocnice Písek, a.s.,“ připomíná Mgr. Ivana Stráská, která zastávala post hejtmanky Jihočeského kraje v letech 2017-2020.
„Z úspěchu v projektu Nemocnice ČR 2020 máme upřímnou radost. Je to prestiž a zároveň závazek, abychom pokračovali v této úspěšné cestě dál,“ říká předsedkyně představenstva holdingu Jihočeských nemocnic MUDr. Zuzana Roithová, MBA.

Hejtman Jihočeského kraje MUDr. Martin Kuba, který sám v českobudějovické nemocnici pracoval jako anesteziolog, uzavírá: „Jihočeské nemocnice v čele s tou českobudějovickou prokazují svoje kvality mimo jiné i v právě probíhající koronavirové krizi, kterou díky profesionálnímu vedení a maximálnímu nasazení zaměstnanců výborně zvládají. Na jihu Čech tak pacienti dostávají péči, kterou potřebují, a to i díky koordinovanému řízení a spolupráci jednotlivých nemocnic.“

Předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala k úspěchu uvedl: "Umístění na druhém pozici absolutního pořadí naší strakonické nemocnice si nesmírně vážím – je to úspěch všech našich zdravotnických, ale i nezdravotnických spolupracovníků. Dobře se mi mezi nimi pracuje, spokojenost pacientů je na prvním místě a u mnohých zdravotníků cítím hrdost na akciovou společnost Nemocnice Strakonice. Ten tým se totiž umí rychle přizpůsobit a zabrat, prokázal to jak při přestavbách v minulých letech, tak letos v obou vlnách SARS-CoV-2. Za ocenění děkujeme !"

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top