Nemocnice Strakonice, a.s., opět uspěla v anketě NEJLEPŠÍ NEMOCNICE 2022. Obsadila druhé místo a obhájila tak svou loňskou pozici. Výsledky 17. ročníku celostátního projektu „Nemocnice ČR 2022“ vyhlásila v úterý 29. listopadu pořádající organizace HealthCare Institute o.p.s. Data pro vyhodnocení sbírala organizace od února do srpna letošního roku. Do projektu bylo zapojeno 148 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky.
V anketě je sestavován žebříček nemocnic České republiky. Hodnotí se spokojenost zaměstnanců i pacientů a také míra bezpečnosti. Vyhodnocení projektu probíhá na základě vyplněných dotazníků od pacientů i zaměstnanců nemocnic za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. V roce 2022 do tohoto průzkumu zapojilo přes 85 tisíc respondentů z celé České republiky.
Nemocnice Strakonice kromě druhého místa v celkovém žebříčku obsadila ještě jedno druhé místo mezi nefakultními nemocnicemi a to v kategorii “Nemocnice pro život“. V této kategorii se hodnotí kvalita komunikace personálu s pacienty, jeho vstřícnost a usměvavost.
„Druhé místo je pro nás vyznamenáním a známkou toho, že jsme se v péči o pacienty a v rozvoji nemocnice vydali správným směrem. Dál budeme podporovat zaměstnance ve vzdělávání, profesním růstu a osobním rozvoji a samozřejmě chceme pokračovat i v modernizaci přístrojového vybavení a budov nemocnice. Vnímám to jako ocenění práce každého jednotlivého zaměstnance nemocnice. Zároveň je pro nás druhé místo výzvou, abychom se pokusili dobýt i absolutní vrchol žebříčku, což se nám v uplynulých letech už dvakrát podařilo,“ okomentoval umístění strakonické nemocnice ředitel MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.