Chvíli před štědrovečerní půlnocí se ve strakonické porodnici narodil Lukáš Kordík. A protože pastýři nosili čerstvě narozenému Ježíškovi dárky, rozhodla se strakonická nemocnice svého letošního „Ježíška“ také podarovat. „Předal jsem rodičům poukaz na nákup kojeneckého zboží v hodnotě 3000 korun. A samozřejmě jsem jim popřál, ať Lukášek dobře roste a dělá jim radost,“ pogratuloval rodičům ředitel nemocnice MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.
Maminka Kateřina Rodová prozradila, že Lukášek byl předčasný dárek. Měl se narodit až 30. prosince. Nakonec se ale do nemocnice vypravili i s tatínkem Františkem Kordíkem už 23. prosince. „Byl to planý poplach. Na Štědrý den mě pustili domů, když jsou ty Vánoce a ještě nerodím,“ usmívá se novopečená mamina. „Dojeli jsme domů do Vimperku a přítelkyni praskla voda. Tak jsme jeli zpět. Přijeli jsme někdy po obědě a před půlnocí byl malý na světě,“ dodává pyšný tatínek František Kordík.
„Sestřičky nám říkaly, že si určitě stihneme nadělit dárek pod stromeček. A měly pravdu. Byly skvělé, hodné a strašně vtipné. Smála jsem se i při porodu,“ chválí si přístup personálu maminka skoro tříkilového Lukáška, který je jejím prvním dítětem.