Pacientů s covidem-19 v Nemocnici Strakonice, a. s. v tomto týdnu mírně ubylo. Aktuálně jich je hospitalizovaných 45, minulý týden to bylo přes 50 covid pozitivních. Plně vytížena jsou ale lůžka intenzivní péče. Ze zaměstnanců nemocnice je pozitivních, v karanténě nebo v izolaci 12 zdravotnických a 2 nezdravotničtí pracovníci.
V Nemocnici Strakonice, a.s. v infekční ambulanci dál pokračuje očkování proti nemoci covid-19. V těchto dnech jsou přeočkováváni zdravotníci a pracovníci a klienti ústavů sociálních služeb, kteří měli vakcínu dostat po 21 dnech. V minulém týdnu začalo očkování veřejnosti, zatím ve věkové kategorii nad 80 let. V této věkové kategorii je naočkováno 436 zájemců. Dalších zhruba 800 je na čekací listině a budou očkováni, jakmile do strakonické nemocnice dorazí další dávky vakcíny, které je nyní nedostatek. Nejdříve však v příštím týdnu.
Přesto zůstáváme optimističtí a chceme být připravení na jaro. To by se dodávky vakcíny měly obnovit a hlavně zintenzivnit. Pokračují proto práce na přípravě očkovacího centra v tělocvičně Lidická. Tento týden Technické služby Strakonice vytvořily bezbariérový nájezd k bočnímu vchodu do tělocvičny a pokládat se bude provizorní podlaha, která ochrání palubovku.
Návrh očkovacího centra je hotový a odsouhlasený jak Jihočeským krajem, tak Nemocnicí Strakonice, a.s. V následujících týdnech by se v hale mohly začít stavět přepážky, které ji promění na velkokapacitní očkovací centrum. Současně probíhá příprava organizace provozu očkocentra a připravuje se jeho vybavení mobiliářem, počítačovou technikou a hlavně personálem.
Očkovací centrum bude mít několik registračních boxů na vstupu k vyřízení nezbytné administrativy, následně vejdou pacienti do ordinací lékařů a dále do očkovacích boxů. Celý prostor bude obsahovat několik čekáren, odpočinkovou zónu po vakcinaci a samozřejmě řadu provozních prostor, například pro ředění očkovací látky. Kapacita centra bude 600-800 naočkovaných denně. Hotové by mělo být v únoru. Jeho spouštění ale bude záviset na množství vakcinační látky, kterou Vláda ČR zajistí. Současné dodávky v řádech několika set dávek týdně zvládl jeden očkovací tým naočkovat vždy v rozmezí 1 až 4 dnů.
 
 
 
 
 

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top