S ohledem na vývoj epidemiologické situace vyhlašuje Nemocnice Strakonice, a.s. od soboty 3. října 2020 zákaz návštěv na Plicním oddělení. Zákaz návštěv se nevztahuje na osoby v terminálním stádiu jejich onemocnění. Návštěvu pacienta může ve zcela výjimečných případech a na nezbytně nutnou dobu povolit pouze primářka oddělení či ošetřující lékař.

Na ostatních odděleních Nemocnice Strakonice, a.s. platí nadále omezený režim návštěv:
1) Při příchodu na lůžkové oddělení se pacienti a návštěvy musí ohlásit u personálu a dbát jeho pokynů.
2) V jednom okamžiku mohou být u hospitalizovaného pacienta přítomny na návštěvě maximálně dvě osoby a současně nemůže být návštěva u dalšího pacienta.
3) Návštěvníci musí být zdraví. Nesmí mít případné symptomy onemocnění COVID19 (zejm. kašel, rýma, zvýšená teplota nad 37 ⁰C, bolest v krku, bolesti svalů, ztráta chuti, čichu).
4) Během návštěvy je povinné používat ochranu nosu a úst (roušku).
5) Zásadně prosíme, aby návštěvy využily pro návštěvu prostor mimo lůžkové oddělení (např. nemocniční park, atria, vestibuly a podobně), za tímto účelem nemocnice připravuje možnost posezení, kde bude zajištěna desinfekce ploch. V rámci nemocničního pokoje bude umožněna návštěva v jednom okamžiku pouze u jednoho pacienta na dobu maximálně 20 minut.
6) O výjimkách, např. o prodloužení návštěvy v paliativní péči, může rozhodnout primář či jím pověřený lékař oddělení.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top