Nemocnice Strakonice, a.s. se stala absolutním vítězem v průzkumu projektu HealthCare Institutu Nemocnice České republiky 2019.


14. ročník celostátního projektu "Nemocnice ČR 2019", který je zaměřen na sledování bezpečnosti a spokojenosti pacientů a zaměstnanců v českých nemocnicích, probíhal od 1.2.2019 do 31.8.2019. Do projektu bylo zapojeno 154 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky. Cílem bylo sestavit žebříček nemocnic dle jejich finanční kondice, míry bezpečnosti a také spokojenosti ambulantních, hospitalizovaných pacientů a zaměstnanců nemocnic. Vyhodnocení projektu proběhlo za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard.

Výsledky byly vyhlášeny v průběhu odborné konference Efektivní nemocnice 2019.

Detailní výsledky projektu

Jihočeské nemocnice stále patří k absolutní špičce tuzemského zdravotnictví. Mimo jiné o tom svědčí i úspěchy v prestižním projektu Nemocnice roku, který pořádá nezisková organizace HealthCare Institute. Absolutním vítězem této soutěže se v roce 2019 stala Nemocnice Strakonice, a.s. V kategorii Finanční zdraví absolutní vítěz zvítězila Nemocnice České Budějovice, a.s. Obhájila tak své prvenství z loňského roku.
„Absolutním vítězem jsme podruhé po deseti letech. Dlouhodobě za velmi kvalitní podpory všech zaměstnanců naší nemocnice budujeme komfortní a maximálně profesionální prostředí, ve kterém se naši pacienti cítí dobře, můžeme jim poskytovat tu nejlepší péči a zároveň jsou spokojeni i naši zaměstnanci, kterým tímto velmi děkuji za jejich práci,“ říká předseda představenstva Nemocnice Strakonice, a.s. MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.

„V projektu Nemocnice roku se naše jihočeské nemocnice každoročně umísťují mezi nejlepšími, na což jsme moc pyšní. Pro vedení a zaměstnance nemocnic je to cenná zpětná vazba a pro pacienty skvělá zpráva,“ uvádí hejtmanka Jihočeského kraje Mgr. Ivana Stráská.
„Filozofií jihočeských nemocnic je neustále zlepšovat péči o pacienty, mít spokojené zaměstnance, modernizovat vybavení a zisk investovat zpět do svého dalšího rozvoje,“ dodává předsedkyně holdingu Jihočeské nemocnice MUDr. Zuzana Roithová, MBA.
V projektu Nemocnice roku se hodnotí finanční zdraví, spokojenost hospitalizovaných pacientů, spokojenost ambulantních pacientů a spokojenost zaměstnanců. „Z úspěchu v tomto projektu máme velkou radost, je to prestiž a pro nás zároveň další motivace pokračovat v úspěšné cestě dál,“ říká člen představenstva Jihočeských nemocnic Ing. Michal Čarvaš, MBA.


14. ročník celostátního projektu "Nemocnice ČR 2019“ se uskutečnil v úterý 3. prosince v Congress hotelu Clarion v pražských Vysočanech.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top