Měšťanský pivovar Dudák Strakonice přispěje 50.000 Kč na podporu zdejší nemocnice. Ředitel pivovaru Dušan Krankus se tak rozhodl při příležitosti 370.výročí od založení pivovaru. Dudák je jediným pivovarem v republice, který vlastní město. Zdravotnické zařízení využije peníze na koupi nového utrazvuku pro dětské oddělení, část podpory pivovar do nemocnice dodá ve formě svých nealkoholických piv Driver.

„S nemocnicí fungujeme v jednom městě, navíc se s ředitelem Tomášem Fialou dobře známe. Nemocnice má v okolí výborný zvuk a my ji chceme touto formou podpořit,“ uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus s tím, že i v příštím roce chce nemocnici přispět znovu. „Půjde o novou tradici,“ dopňuje.

Šek si Tomáš Fiala slavnostně převezme na pivovarských, výročních oslavách, které se v pivovaru chystají na sobotu 24.srpna.

Podle Krankuse chce pivovar dodávkou nealko Driverů také obohatit pitný režim pacientů v nemocnici. „Pivo obsahuje potřebné minerály, bílkoviny, vitaminy, antioxidanty, čistou vodu. Během léta postupně do nemocnice dodáme 1000 nealko piv, které pacientům zpestří jídelníček,“ říká Krankus.

Ředitel nemocnice Tomáš Fiala oceňuje, že nápad s nealko pivem přišel v době, kdy celá republika zažila velice parný začátek letních prázdnin, kdy na území České republiky padly desítky teplotních rekordů. „Pitný režim na lůžkovém oddělení je velice důležitý. Samozřejmě je klíčové povolení ošetřujícího lékaře,“ uzavírá.