Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice opět potěšil nejmenší pacienty strakonické nemocnice. Za výtěžek z vánočního koncertu pořídili studenti školy výtvarné potřeby, které darovali dětskému oddělení.


"Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice je parta, kde nejde jen o zpívání. Minulý rok přišly studentky s nápadem, že bychom mohli vánočním koncertem pomoci dětem v nemocnici," říká sbormistryně Pěveckého sboru Gymnázia Strakonice Marcela Miková. Iniciátorky sbírky se domluvily s dětmi z nižšího gymnázia, které při výtvarné výchově vyrobily vánoční přání. Ta se poté nabízela za dobrovolný příspěvek na vánočním koncertu, přičemž peníze měly být investovány právě do výtvarných potřeb pro pacienty. Tak se také stalo.


"Doufáme, že tím přinášíme radost mnoha lidem. Ti, kteří si na koncertu kupují přání, mají radost, že přispějí dobré věci. Ti, kteří přání dostanou, mají určitě radost, že si na ně někdo vzpomněl. Paní učitelka v nemocnici má radost, když si může vybírat výtvarné potřeby, protože za výtěžek ve výši čtyři tisíce korun se toho dá koupit opravdu hodně. Děti v nemocnici při tvoření na chvíli zapomenou na svoje potíže a my ve sboru máme radost, že se sbírka zase podařila. A protože byla podruhé, už je z toho tradice," uzavírá Marcela Miková.